De Gevangenpoort is vanaf 1 augustus weer open van dinsdag tot en met zondag, van 13.00 uur tot 16.30 uur.


Rondleidingen

De beste verhalen hoor je natuurlijk van de gids!

De deskundige gidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten Bergen op Zoom (SBM) verzorgen rondleidingen in de Gevangenpoort. Een tour met gids zit bij de toegangskaart inbegrepen. Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van de poort als verdedigingswerk en hoort de spannendste verhalen over oud-gevangenen en cipiers hier ooit ‘woonden’. Je mag de gidsen ondertussen natuurlijk van alles vragen.

Rondleidingen worden alleen van 28 april t/m 31 oktober gegeven. Klik hier voor de toegangsprijzen en openingstijden.

Combineer je bezoek

Een bezichtiging met rondleiding door de poort duurt ongeveer 30 minuten tot een uur.

 

Je bezoek is prima te combineren met een bezichtiging van een van de andere monumenten in Bergen op Zoom, zoals het oudste stadspaleis van Nederland: het Markiezenhof (5 minuten loopafstand), ga een rondje shoppen in de historische binnenstad of speel het spannende ontsnappingsspel ‘Escape the gate’ in een kamer onderin de Poort (apart te boeken).

 

Let op: de Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) gidsen zijn alleen aanwezig tijdens de openingstijden van de Gevangenpoort, 13.00-16.30. Bij het spelen van de escaperoom in de ochtend is dus niet direct een rondleiding te volgen.

 

SBM verzorgt ook stadswandelingen en rondleidingen in andere monumenten in de stad. Meer weten? Kijk hier of op www.sbm-boz.nl.