Rondleidingen

De beste verhalen hoor je natuurlijk van de gids!
De deskundige gidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten Bergen op Zoom (SBM) verzorgen rondleidingen in de Gevangenpoort. Een tour met gids zit bij de toegangskaart inbegrepen. Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van de poort als verdedigingswerk en hoort de spannendste verhalen over oud-gevangenen en cipiers hier ooit ‘woonden’. Je mag de gidsen ondertussen natuurlijk van alles vragen.

Let op: Rondleidingen zijn alleen mogelijk in het seizoen, dat loopt van 27 april t/m 31 oktober.

Op zaterdag 28 oktober zijn de gidsen de hele dag niet in de gelegenheid om rondleidingen in de Gevangenpoort te verzorgen.

Combineer je bezoek

Een bezichtiging met rondleiding door de poort duurt ongeveer 30 minuten tot een uur. Je bezoek is prima te combineren met een bezichtiging van een van de andere monumenten in Bergen op Zoom, een rondje shoppen in de historische binnenstad of het ontsnappingsspel ‘Escape the gate’ in een kamer onderin de Poort (apart te boeken). Let op: de gidsen zijn alleen aanwezig tijdens de openingstijden van de Poort, 13.00-16.30. Bij het spelen van een escaperoom in de ochtend is dus niet direct een rondleiding te volgen.

SBM verzorgt ook stadswandelingen en rondleidingen in andere monumenten in de stad. Meer weten? Kijk hier of op www.sbm-boz.nl.