De Vergeten Cel

Escape Room

Reserveer nu

Reserveren

Laden...

Wij sluiten je graag (weer) op! Maar wij doen dit wel volgens de richtlijnen van het RIVM..

Is het veilig om een Escape Room te spelen tijdens Corona?

Ja, en daarom mogen wij weer open!

Activiteiten met een verhoogd risico worden nog steeds zo veel mogelijk beperkt. Escape rooms zijn kleinschalig vermaak, waarbij je enkel speelt met mensen die je kent (hetzelfde huishouden). Het risico op besmetting is hierdoor dusdanig geminimaliseerd, dat wij door weer open te gaan, aansluiten op het beleid van de rijksoverheid en het RIVM. Uiteraard dienen de deelnemers in de kamers wel zelf goed op te letten en hun eigen verantwoordelijkheid te nemen omtrent de richtlijnen.

Alles op een rijtje:

 • Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht. Reserveren kan voor maximaal 4 personen of één huishouden. Kinderen t/m 12 jaar tellen niet mee;
 • Personen (13 jaar en ouder) dragen binnen een mondkapje. Deze mag af tijdens het zitten;
 • Bij binnenkomst en vertrek wassen/desinfecteren jullie je handen.
 • Je volgt de richtlijnen van het RIVM ( afstand, hygiëne).
 • Je komt 5 minuten voor je starttijd en je vertrekt direct na het spelen.
 • Maximaal 1 huishoudens per spel/deelname.
 • Wij reinigen na iedere speelbeurt de contact voorwerpen en onze kamers grondig.
 • Niezen, keelpijn, verkouden en/of koorts? Blijf thuis en kom een andere keer!

DE VERGETEN CEL

Je daalt de smalle wenteltrap af naar beneden, daar waar de muren anderhalve meter dik zijn. Je komt uit op een vergeten cel met een zware, houten traliedeur. Tussen de spijlen door zie je opgestapelde spullen: stoffig en oud, heel oud. Hier is duidelijk al jaren niemand meer geweest. Van wie waren die spullen? De cipiers? Gevangenen? Niemand weet het. Even twijfel je nog om binnen te stappen. In deze toren zijn immers 450 jaar lang mensen opgesloten in afwachting van hun vonnis. Kom jij er nog wel uit?

GA DE UITDAGING AAN!

Toch ga je naar binnen en de deur valt in het slot. Precies 60 minuten krijg je om het daglicht weer in de ogen te kijken. Je ontdekt, probeert wat uit en overlegt koortsachtig met de groep. De tijd vliegt! Je ontrafelt raadsels en puzzels over de historie van de poort en haar voormalige bewoners. De oplossingen leiden naar je vrijheid. Vertel niemand wat je gezien en beleefd hebt in de kamer die verborgen had moeten blijven.

HET SPEL

Escape the Gate speel je met 2 tot 5 personen. Het spel duurt 60 minuten, plus een kwartier vooraf met speluitleg en een kwartier erna voor vragen en het schieten van ontsnappingsfoto’s! Je boekt dus een tijdslot van 90 minuten.

Leeftijd: Vanaf 16 jaar. Gemotiveerde, nieuwsgierige kinderen van minimaal 9 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene ook meespelen. Daarbij geldt: maximaal 1 kind per volwassen speler.

SAMENVATTING

 • Escape The Gate is weer te spelen, maar lees eerst onze corona maatregelen voordat je het spel boekt.
 • Tijd: 90 minuten (inclusief rondleiding en uitleg spel)
 • Aantal personen: minimaal 2, maximaal 5*
 • Leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Prijs: € 88,- per groep (inclusief administratie- en transactiekosten)
 • Tussen 28 april t/m 31 oktober zijn er ook volledige rondleidingen in de Gevangenpoort beschikbaar. Klik hier voor meer info.
 • Scroll naar beneden om te reserveren!

*meer dan 5 personen? Kijk ook eens op Uitjeinjouwstad.nl voor nog meer escaperooms en uitjes in Bergen op Zoom.

 

The Hall of Fame!

Wie ontsnapte uit de cel in de Gevangenpoort en wie niet..? Want ook de groepen waarbij de traliedeur gesloten bleef hebben een plaatsje gekregen. Ook zij kennen tenslotte de bijzondere geheimen die achter de deur schuilgaan…

 

Alle foto’s zijn terug te zien op onze facebookpagina (inloggen of registreren niet nodig). Vergeet ons niet te liken! Staat jullie foto hier niet bij? Mail hem naar escaperoom@gevangenpoortboz.nl

Recordtijd

Goede samenwerking en creatief nadenken kan een snelle tijd opleveren, op dit moment 27 minuten en 57 seconden. Een erg scherpe tijd! Wie verbreekt het record?