Blijf eten of logeren in Bergen op Zoom

Als je uit de ramen van de Gevangenpoort kijkt zie je aan de ene kant de historische binnenstad liggen en aan de andere kant het oude havenkwartier. Mooier kan niet, want in dit compacte gebied rond de poort zitten een aantal leuke restaurants en cafés. Perfect om na een bezichtiging het spelen van de escape room wat te drinken of een hapje te blijven eten. Een paar leuke tips:

Restaurants

Het Spuihuis

In de Middeleeuwen was het Spuihuis een sluis, nu zit hier een van de beste restaurants van de stad. Gespecialiseerd in duurzaam lokaal eten met vooral vis op het menu. En aangezien vis moet zwemmen, is er ook een uitstekende wijnkaart.

 

‘t Zusje

In heel Brabant al een begrip en vanaf november eindelijk ook in Bergen op Zoom: Brasserie ’t Zusje. Voor €27,50 onbeperkt tapas eten in de pas gerestaureerde Blokstallen.

 

De Hemel

Eten in de Hemel, het kan in Bergen op Zoom. Eddy kookt met de beste ingrediënten en Emmy zorgt voor de perfecte wijn-spijscombinaties.

 

Cafés

Het Zwijnshoofd

Schuif aan in het bruinste café van de stad met Perzische tapijtjes op de tafels en oma’s behang aan de muur. Of neem bij mooi weer plaats op het terras op de binnenplaats: een oase van rust middenin de drukke binnenstad.

 

‘t Provoosthuis

Een Belgisch biercafé, maar dan gewoon om de hoek. Meer dan twee A4-tjes met speciaal bier om uit te kiezen en een heerlijk terras in de achtertuin.

Een eindje verderop vind je de Grote Markt en het Beursplein met hun vele terrassen en restaurants. Kijk voor meer informatie over horeca en recreëren in en om Bergen op Zoom op www.vvvbrabantsewal.nl.