Blijf eten of logeren in Bergen op Zoom

Als je uit de ramen van de Gevangenpoort kijkt zie je aan de ene kant de historische binnenstad liggen en aan de andere kant het oude havenkwartier. Mooier kan niet, want in dit compacte gebied rond de poort zitten een aantal leuke restaurants en cafés. Perfect om na een bezichtiging het spelen van de escape room wat te drinken of een hapje te blijven eten. Een paar leuke tips:

Restaurants

Het Spuihuis

In de Middeleeuwen was het Spuihuis een sluis, nu zit hier een van de beste restaurants van de stad. Gespecialiseerd in duurzaam lokaal eten met vooral vis op het menu. En aangezien vis moet zwemmen, is er ook een uitstekende wijnkaart.

 

‘t Zusje

In heel Brabant al een begrip en vanaf november eindelijk ook in Bergen op Zoom: Brasserie ’t Zusje. Voor €27,50 onbeperkt tapas eten in de pas gerestaureerde Blokstallen.

 

De Hemel

Eten in de Hemel, het kan in Bergen op Zoom. Eddy kookt met de beste ingrediënten en Emmy zorgt voor de perfecte wijn-spijscombinaties.

 

Cafés

Irish Pub O’Carolans

O’Carolan’s is de gezellige Ierse Pub aan het mooiste plein, Beursplein, van Bergen op Zoom. De prachtige omgeving en het sfeervolle interieur maken het ‘The Place to be’.

De Markies

De gezelligste bruine kroeg van het Beursplein. Van woensdag t/m zondag kan je hier ook genieten van een heerlijke lunch of diner. Ook tijdens de vrijdagmiddagborrel of op een zonnige weekenddag ben je hier aan het goede adres voor een heerlijk drankje en hapje.

‘t Provoosthuis

Een Belgisch biercafé, maar dan gewoon om de hoek in de Potterstraat. Meer dan twee A4-tjes met speciaal bier om uit te kiezen en een heerlijk terras in de achtertuin.

Een eindje verderop vind je de Grote Markt en het Beursplein met hun vele terrassen en restaurants. Kijk voor meer informatie over horeca en recreëren in en om Bergen op Zoom op www.vvvbrabantsewal.nl.