Kinderen

Of kinderen het leuk vinden om de poort te bezoeken? Jazeker!

Alleen het zicht op dit iconische gebouw is al een bezoekje waard. Een echte middeleeuwse stadspoort, inclusief schietgaten voor de kruisbogen en een echt kanon voor de deur!

 

Binnen vertellen de gidsen je de leukste en spannendste verhalen. Via de stenen draaitrappen nemen ze je bijvoorbeeld mee naar de ‘poorterskamer’, de cel waar je als stadsbewoner (poorter) werd opgesloten voordat je je echte straf kreeg. Dat duurde meestal niet zo lang, behalve bij Josina. Waarom zou zij wel 13 jaar opgesloten hebben gezeten?

 

Ook vind je overal ‘graffiti’ van gevangenen. Namen, teksten en tekeningen gekrast in de houten muren. En weet je, jij mag ook iets van jezelf achterlaten! Natuurlijk wel op het speciale krasbord, anders moet je onmiddellijk acher de tralies. Aan het eind van de rondleiding mag je nog een puntenrecord proberen te halen bij het kruisboogspel.

 

Rondleidingen worden alleen van 28 april t/m 31 oktober gegeven. Klik hier voor de toegangsprijzen en openingstijden.

Speurtocht, shoppen en andere coole monumenten

Een bezoek aan de poort duurt 1 tot 2 uur en is goed te combineren met een andere activiteit. Denk aan stadspaleis het Markiezenhof, een middagje shoppen of de Stadsstenen Familiespeurtocht. Deze speurtocht is geschikt voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar en gaat langs vele monumenten, dwars door de historische binnenstad van Bergen op Zoom.

 

De Stadsstenen Familiespeurtocht is verkrijgbaar bij de VVV Brabantse Wal, op 5 minuten loopafstand van de Gevangenpoort.

 

Even je energie kwijt? Combineer een bezoekje aan de Gevangenpoort met de beklimming van de ‘Peperbus’, de toren van de St. Gertrudiskerk op de Grote Markt. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Kinderen ontvangen na afloop een diploma van Stadssteen Ger van de Gertrudis. Meer info en openingstijden vind je op de website van de gidsen van SBM.

Daag je ouders uit, speel Escape the Gate!

Onderin de poort zit een coole escape room die je niet wil missen. Daag je ouders uit en speel dit ontsnappingsspel met het je hele gezin! Per volwassene mag 1 kind vanaf 9 jaar meespelen (max. 5 spelers per spel).

 

Ben je 16 jaar of ouder? Stuur dan je ouders de stad in, terwijl jij met je vrienden Escape the Gate speelt. Een win-winsituatie, toch?

 

De escape room is apart te boeken opĀ deze website. Tip: bezoek voor of na je spel de rest van de poort (binnen de seizoens-openingstijden). Helemaal gratis, want het toegangskaartje voor de poort is bij Escape the Gate inbegrepen.